English Suomi

Parhaimmillaan teoksessa on kaikki. Yhdessä hetkessä koko elämä. Niin uskoo säveltäjä Sauli Zinovjev (1988).

Zinovjev on noussut nopeasti yhdeksi kiinnostavista ja Suomessa ikäpolvensa eniten soitetuimmista säveltäjänimistä. Hänen musiikkiaan ovat esittäneet muun muassa Suomen ja Ruotsin Radion Sinfoniaorkesterit, Lahden ja Oulun kaupunginorkesterit sekä Kymi Sinfonietta.

Syyskaudella 2017 viulutaiteilija Pekka Kuusisto kantaesitti Zinovjevin Viulukonserton (”Der Leiermann”) Oulu Sinfonian kanssa ja maaliskuussa 2018 Ylen tilaama orkesteriteos Batteria saa neljännen esityksensä Tampere Filharmonian konsertissa kapellimestarinaan Klaus Mäkelä.

Zinovjev säveltää musiikkia, joka välittää suuria tunnetiloja. Sellainen musiikki teki hänestä myös säveltäjän.
Vielä 16-vuotiaana Zinovjev soitti rokkibändissä, treenasi kitaraa ja skeittasi. Sitten hän näki netistä pätkän György Cziffrasta soittamassa Lisztiä.

”Kuin seinältä olisi revitty tapetti pois ja sen takaa olisi paljastunut ikkuna, josta näkee avaran maiseman. Virtuoosimaisuus ja hurma tekivät minuun fanaattisen vaikutuksen. Ja se miten yhteen hetkeen saa puristettua niin suuren taidemäärän, elämän koko kirjon.”

Zinovjev haluaa klassisen musiikin kautta tuoda maailmanjärjestyksensä ymmärrettävään muotoon. Välittää sen – koko elämän – muille.

A-K.H. / Gut Studio